f Stalni koordinator UN u Srbiji posetio ministra - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Stalni koordinator UN u Srbiji posetio ministra

18.09.2012

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, prof. dr Milan Bačević, primio je danas u svom kabinetu stalnog koordinatora Ujedinjenih nacija u Srbiji Vilijama Infantea i predsednika Međunarodne organizacije rada u Srbiji Jovana Protića. 

Teme sastanka, pored aktuelnih aktivnosti Ujedinjenih nacija u našoj zemlji, bile su i ekonomski razvoj i perspektive zapošljavanja i bezbednosti u oblasti rudarstva, prirodni resursi, direktne strane investicije i prostorno planiranje.

Ministar je goste upoznao sa politikom i vizijom razvoja  ministarstva na čijem je čelu, kao i sa konceptom strateškog partnerstva za koje se zalaže, ali uz kontrolni paket države gde god je to moguće.

''Rudarstvo je vrlo dinamična privredna grana i od izuzetnog značaja za ekonomski razvoj države. Trudićemo se da kroz investicije i visoke tehnologije podignemo produktivnost i supstituciju gotovih priozvoda'', naglasio je Bačević.

Dopunama i izmenama, a ukoliko bude potrebno i donošenjem novog Zakona o radu, uticaćemo na povećanje bezbednosti rudara, svesni opasnosti sa kojima se svakodnevno susreću.

Po rečima ministra, Srbija ima dobar Zakon o prostornom planiranju, a za svaki prostor u kojem se planira eksploatacija, rade se prostorni planovi posebne namene.

Obe strane su se saglasile da je buduća saradnja primarni cilj u narednom periodu.

Izvor: http://www.ekoplan.gov.rs/srl/Stalni-koordinator-UN-u-Srbiji-posetio-ministra-1834-c28-content.htm

Povratak...