f Glasajte za najefektniji predmet od otpada - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Glasajte za najefektniji predmet od otpada

12.09.2012

Konkurs za izbor najefektnijeg predmeta od otpada izrađenog u okviru akcije OPLANETI SE! OŽIVI OTPAD otvoren je danas na sajtu Zelene liste Srbije (www.oplanetise.com) i trajaće do 10. oktobra 2012.godine. Konkurs je organizovan kao takmičenje između škola i vrtića iz 12 gradova u Srbiji. Posetioci sajta www.oplanetise.com imaju priliku da glasaju za svoje favorite i time omoguće da nominovane škole i vrtići osvoje vredne nagrade.

Tokom proteklih pet meseci, članice mreže lokalnih ekoloških organizacija Zelene liste Srbije, u 12 gradova (Bački Petrovac, Novi Sad, Kruševac, Trstenik, Raška, Gornji Milanovac, Vranje, Vučje, Knjazevac, Niš, Bor i Pirot) organizovale su aktivnosti u kojima su od različitog tipa otpada izrađeni predmeti koji imaju novu upotrebnu vrednost (žardinjere od limenki, letnjikovac od PET boca, dečije igrice od auto gume itd).

Akciju su pokrenuli BCIF i Zelena lista Srbije u saradnji sa Telenor fondacijom i Ambasadom Kraljevine Holandije u okviru kampanje Oplaneti se! Recikliraj. Telenor fondacija obezbedila je vredne nagrade za pobednike, u vidu Telenor Internet kutka za škole. BCIF će dodeliti specijalnu nagradu za najefektniji predmet od otpada za pobednike u kategoriji vrtića. Nagrade za pobednike su:

I nagrada 5 laptop računara sa obezbeđenim internetom za godinu dana
II nagrada 3 laptop računara sa obezbeđenim internetom za godinu dana
III nagrada 2 laptop računara sa obezbeđenim internetom za godinu dana

Specijalna nagrada u kategoriji obdaništa

Proglašenje pobednika i dodela nagrada za najefektnije mobilijare i predmete od otpada, biće organizovana početkom novembra u Beogradu. Nakon glasanja na sajtu www.oplanetise.com konačnu odluku o izboru najefektijeg izrađenog predmeta od otpada, doneće stručni žiri na osnovu dva kriterijuma: korisnosti za građane/ke i zajednicu u kojoj je predmet izrađen i na osnovu estetskog izgleda samog predmeta, uzimajući u obzir ostvarene rezultate online glasanja.

Izvor: http://www.ekologija.rs/glasajte-za-najefektniji-predmet-od-otpada

Povratak...