f Protestna ekološka šetnja BRANA NASILJU - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Protestna ekološka šetnja BRANA NASILJU

13.09.2012

Grupa organizacija civilnog društva „BRANA“ Vas poziva na Ekološku šetnju „BRANA NASILJU“ koja kreće od Terazijske česme, u petak, 14.septembra 2012. u 13:00 časova

Mirna protestna ekološka šetnja ima za cilj da skrene pažnju javnosti i institucija u Srbiji na slučaj pretučenih ekoloških aktivista u Prijepolju, Amela i Esada Kurbegović. Oni su, 15. avgusta 2012. godine, tokom javne rasprave o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu hidrocentrala na Limu Brodarevo 1 i Brodarevo 2, brutalno pretučeni od strane obezbeđenja kompanije REV, zato što su koristili svoje Ustavom i zakonom zagarantovano pravo, da kažu NE izgradnji brana na reci Lim.

Šetnja će se završiti ispred Vlade Srbije, gde će predstavnici grupe organizacija civilnog društva “Brana”, na pisarnici predati Apel koji je potpisalo 77 organizacija građanskog društva u Srbiji, u kome se traži od Ministarstva za energetiku, razvoj i zaštitu životne sredine striktno poštovanje Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu i procedura predviđenih ovim zakonom i zaštita ekoloških aktivista.

Grupa organizacija civilnog drustva "BRANA" podseća i da se u sličaju izgradnje hidrocentrala na Limu radi o neodrživom i ekološki neodgovornom planu, kojim bi se uništila neprocenjiva prirodna i kulturno-istorijska baština u dolini Lima.


Pridružite se ovom mirnom protestu!


Za više informacija kontaktirajte Tanju Petrović, mob. 0648215102

Povratak...