f Najviše projekata za suzbijanje ambrozije i selekciju otpada - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Najviše projekata za suzbijanje ambrozije i selekciju otpada

07.09.2012

 Danas su potpisani ugovori o sufinasiranju projekata iz oblasti životne sredine između predstavnika mesnih zajednica i grada. Za realizaciju projekata grad je izdvojio tri miliona dinara, a podneto je bilo 25 projekata od kojih je odobreno 24, pošto je jedna mesna zajednica aplicirala sa dva projekta. 

Član Gradskog veća zadužen za životnu sredinu, dr Atila Čengeri je uručio ugovore o realizaciji projekata predstavnicima mesnih zajednica. Cilj konkursa je bio jačanje kapaciteta mesnih zajednica za rešavanje lokalnih problema zaštite životne sredine, kroz volonterske akcije i obrazovne programe. 

Za realizaciju aktivnosti mesne zajednice su dobijale od 74.000 do 100.000 dinara. Većina projekata se odnosila na nabavku opreme  i goriva za suzbijanje ambrozije, rešavanje problema  prikupljanja i selektovanja otpada i uređenje prostora. 

Ima i projekata koji kombinuju obrazovne aktivnosti od najmalađeg uzrasta sa volonterskim akcijama u koje će biti uključeno više ljudi na nivou mesne zajednice. Prilikom raspisivanja narednog konkursa u lokalnoj samoupravi kažu da se nadaju da će se prijaviti sve mesne zajednice.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/najvi-e-projekata-za-suzbijanje-ambrozije-i-selekciju-otpada

Povratak...