f Ugašen požar u reciklažnom centru - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ugašen požar u reciklažnom centru

21.08.2012

Nakon dvočasovne borbe sa požarom u reciklažnom centru Interkord, koji je pretio da zahvati I okolna preduzeća, uz pomoć dobre saradnje lokalne samouprave, vatrogasnih ekipa, policije I ljudi dobre volje, požar je ugašen. Na svu sreću ljudski žrtava nema, a prema prvim informacija požar je zahvatio prostor od oko 500 kvadratnih metara. Uzrok nesreće još uvek nije poznat, ali ono što je najbitnije jeste da je sprečeno dalje širenje vatre, kao I da je postojeća ugašena. Najveća opasnost pretila je od požara u trafo stanici, kao I unutar preduzeća, ali se na svu sreću to nije dogodilo, zaslugom  vatrogasaca.

Gust crni dim privukao je veliki broj sugrađana na mesto požara, što je na početku ometalo vatrogasce da obavljaju svoj posao, a posla je bilo preko glave. Vatrena stihija, potpomognuta vetrom, veoma brzo se širila ka ostalom reciklažnom materijalu od plastike I papira, kao I prema zgradi preduzeća. Oni koji žive u blizi reciklažnog centra, kažu da ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešvaju.

Vatra se širila na sve strane, zahvatila je I deo njive  obrasle trskom, zatim deo zgrade preduzeća, a pretila je da zahvati I trafo stanicu koja se nalazila na samo nekoliko metara od vatre. Iz reciklažnog centra radinici su brzo uklonili boce sa gasom I pomagali vatrogascima da drže pod kontolom deo ispred trafo stanice, koji tada još nije goreo. Nešto kasnije I taj deo se zapalio, ali je nedugo zatim uspešno ugašen. 

U pomoć subotičkim vatrogascima pristile su i vatrogasne ekipe iz Bačke Topole, Bajmoka, Čantavira I Starog Žednika, kao i ekipe Čistoće i Zelenila, policije, zatim radnici ovog i okolnih preduzeća, koji su uključili i svoje hidrante za gašenje. U gašenju požara učestvovali su I sami građani. Po rečima načelnika policijske uprave Subotica Borivoja Mucalja ovo je dokaz jednog integrisanog upravljanja lokalne samouprave, policije I službe za vandredne situacije. Ono što je još uvek pod znakom pitanja jeste, kako je do požara došlo?

 Prema prvim procenama požar je zahvatio prostor oko 500 kvadrata, a debljina izgorenog sloja je oko 2 metra. Ono što je najbitnije jeste da ljudskih žrtava nije bilo, a više detalja oko uzroka požara znaće se narednih dana.

Izvor:http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/uga-en-po-ar-u-recikla-nom-centru

 

Povratak...