f Korov kod pruga - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Korov kod pruga

22.08.2012

Za par dana se očekuje da u vazduhu bude preko 100 polenovih zrna ambrozije po metru kubnom. Tada alergijske reakcije mogu da imaju i osobe koje nisu alergične na polen ambrozije. U toku je akcija naše kuće "Da se zna ko kosi, a ko ne kosi". Svakodnevno u okviru  informativne emisije imaćete priliku da vidite da li grad dovoljno vodi računa o uništavanju ovog korova, kao i koji građani vode računa o okolini i uredno održavaju svoje travnjake i površine ispred kuća, a koji ne. Ukoliko imate negativan i pozitivan primer, možete poslati fotografije na mejl yueco@yunord.net  ili putem telefona 552 480.

Građani su prijavili zakorovljenu površinu kod pruge u blizini Segedinskog puta. Javna površina je prepuna ambrozije i drugog korova. Predstavlja pravi rasadnik korova čiji polen izaziva najače alergijske reakcije.

A pozitivan primer smo snimili u blizini negativnog.  Možete da vidite kako je sve uređeno i prostor je lep za oko. Slika koju vidite trebalo bi da se nalazi pored svih puteva i u blizini pruga. Zahvaljujemo se svim sugrađanima koji su posle priloga pokosili ambroziju i još jednom apelujemo na nadležne, ali i građane da  da pokose korov ispred svojih kuća i naredne dane olakšaju sugrađanim koji su alergični na polen korova i ambrozije.

 Izvor: http://www.yueco.rs/vest/servisne-informacije/korov-kod-pruga

Povratak...