f Prečistač - uslov za razvoj Bajmoka - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Prečistač - uslov za razvoj Bajmoka

23.08.2012

Izgradnja prečistača u Bajmoku, pored toga što će rešiti probleme sa kanalizacijom i pitkom vodom u najvećoj subotičkoj mesnoj zajednici, predstavlja i jedan od preduslova za privlačenje investitora u ovo naselje, istakao je prilikom današnje posete Bajmoku gradonačelnik Subotice Modest Dulić. Izgradnja prečistača potencirana je kao najveći problem i od strane rukovodstva mesne zajednice na današnjem sastanku sa Dulićem. Današnjom posetom Bajmoku, gradonačelnik Subotice posetio sa serijom sastanaka po mesnim zajednicama kako bi se na licu mesta uverio u probleme koji muče građane i dogovorio moguća rešenja problema.

Bajmok predstavlja jednu od najvećih subotičkih Mesnih zajednica. Po preliminarnim rezultatim popisa, u ovom naselju žiti 7.359 građana, što je za 1.227 manje u odnosu na popis iz 2002. godine. Kako bi se upoznao sa problemima građana ove mesne zajednice, gradonačelnik Subotice Modest Dulić sa saradnicima zaduženima za kontakt sa mesnim zajednicama posetio je ovo naselje gde su mu na sastanku predstavljani gorući problemi za koje rukovodstvo mesne zajednice traži pomoć i podršku. Kao najveći problem označen je nedostatak prečistača otpadnih voda, zatim rekonstrukcija i broj lekara u ambulanti, problem sportske hale i ideja da granični prelaz ka Mađarskoj postane međunarodni i radi od 0 do 24 sata, kao i to da Bajmok postane opština.

Na sastanku je Dulić pružio podršku za probleme čije rešavanje ne zavisi samo od lokalne samouprave, kao i konkretne predloge za one probleme o kojima odlučuje gradska uprava i gradkse institucije. Pored toga, Dulić je obišao i sportski centar “Radnički”, kao i lokaciju budućeg prečistača. On je tom prilikom ocenio da je prečistač, pored toga što je rešenje za problem kanalizacije i pitke vode, i preduslov za dovođenje investitora

Nakon posete, Dulić je najavio da će i ubuduće obilaziti mesne zajednice, kako bi se na licu mesta informisao o najvećim problemima, a da će sastancima prisustvovati i odbronici Skupštine iz tih delova grada. Tako je bilo i prilikom današnjeg sastanka u bajmoku, iz kojeg dolaze četiri odbornika gradskog parlamenta.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/pre-ista-uslov-za-razvoj-bajmoka

Povratak...