f Nastavak projekta "Parkiraj i bicikliraj" - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Nastavak projekta "Parkiraj i bicikliraj"

15.08.2012

Na parkiralištu "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu, otvorena je treća lokacija na kojoj vozači mogu da dobiju na korišćenje električni bicikl. Akcija omogućava svim vozačima koji koriste usluge parkiranja da postanu korisnici nove kartice uz pomoć koje, po redovnoj ceni parkiranja, mogu da preuzmu i koriste ovaj bicikl.

Opština Stari grad omogućila je da svi korisnici usluge bicikle mogu da ostave u dvorištu opštine, i da ih uzmu u vreme koje im odgovara. Trenutno je na raspolaganju 32 bicikla na parkingu "Milan Gale Muškatirović". Građani ovu uslugu mogu da koriste i sa parkirališta na Adi Ciganliji i kod Sava Centra, a dostupno je ukupno oko 100 bicikala sa elektromotorom snage 250 vati. Električni bicikli se mogu koristiti u periodu od 1. aprila do 1. novembra, a vreme njihovog preuzimanja je od 9 do 21 h.

Akcija se realizuje u sklopu nove usluge "Parkiraj i bicikliraj", beogradskog "Parking servisa". Projekat "Parkiraj i bicikliraj" nastao je u okviru šireg projekta pod nazivom "Zeleni točkovi" kojim "Parking servis" nastavlja zalaganje za nalaženje novih inovativnih "zelenih" rešenja koja će Beograd učiniti boljim mestom za život.

Izvor: http://ekobalans.net/vesti/2-ekologija/289-nastavak-projekta-qparkiraj-i-biciklirajq.html

Povratak...