f Ambrozija u Lošinjskoj ulici - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ambrozija u Lošinjskoj ulici

16.08.2012

Yueko televizija je i ove godine pokrenula akciju pod nazivom "Da se zna ko kosi, a ko ne kosi". Svakodnevno u okviru naše informativne emisije imaćete priliku da vidite da li grad dovoljno vodi računa o uništavanju ovog korova, kao i koji građani vode računa o okolini i uredno održavaju svoje travnjake i površine ispred kuća, a koji ne. Ukoliko imate negativan i pozitivan primer, možete poslati fotografije na mejl yueco@yunord.net  ili putem telefona 552 480.U Zavodu za javno zdravlje kažu da su u vazduhu evidentirali između 30 i 40 zrna polena i da se kritični period očekuje  krajem avgusta.

Ekološka patrola je u okviru akcije “Da se zna ko kosi, a ko ne kosi” snimila korov, među kojim je i ambrozija u Lošinjskoj ulici. Deo javne površine i oko prostor oko dalekovoda je skroz obrastao u ambroziju i korov.

Pozitivan primer smo snimili preko od negativnog. Ovo je primer kako bi svaka ulica u gradu trebalo da izgleda. Još jednom apelujemo na građane da pokose korov ispred svojih kuća i naredne dane olakšaju sugrađanim koji su alergični na polen korova i ambrozije.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/servisne-informacije/ambrozija-u-lo-injskoj-ulici

Povratak...