f Da se zna ko kosi, a ko ne kosi - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Da se zna ko kosi, a ko ne kosi

13.08.2012

Yueko televizija je i ove godine pokrenula akciju pod nazivom "Da se zna ko kosi, a ko ne kosi". Ambrozija je  invazivna korovska biljka koja je krajem devetnaestog veka došla iz Amerike u semenu lucerke. Brzo se raširila po celoj Evropi, a sada je najviše ima u Hrvatskoj, BIH, Mađarskoj i Srbiji.

U našim krajevima se pojavila polovinom prošlog veka, sedamdesetih godina je već bila znatno raširena, a u zadnjih dvadeset godina predstavlja veliki medicinski problem. Naša kuća nekoliko godina unazad skreće pažnju na ovaj problem i svakodnevno u okviru informativne emisije imate priliku da vidite da li grad i građani dovoljno vode računa o  uništavanju ovog korova.

Građani su prijavili zakorovljenu površinu u ulici 51.divizije. Ekološka patrola je snimila zakorovljenu površinu gde je   korov skoro do kolena. Slika koju vidite je primer ne brige o okolini.

Pozitivan primer snimili smo u blizini negativnog.U tom delu ulice svi travnjaci su uredno pokošeni i uređeni, bez  korova i ambrozije.Vidi se kako građani vode računa o okolini, a samom tim i o zdravlju svih Subotičana.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/servisne-informacije/da-se-zna-ko-kosi-ko-ne-kosi-19

Povratak...