f Ministar Milan Bačević primio delegaciju NIS Gaspromnjefta - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ministar Milan Bačević primio delegaciju NIS Gaspromnjefta

10.08.2012

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević primio je danas delegaciju NIS Gaspromnjefta, na čelu sa generalnim direktorom Kirilom Kravčenkom.

Na sastanku je još jednom potvrđeno opredeljenje NIS-a da je strateški cilj transformisanje iz nacionalne kompanije u lidera u regionu, uz kapitalizaciju do 2020. godine od 10 milijardi dolara. Diversifikacija poslovanja biće usmerena u proizvodnju energije uz pomoć gasa, proizvodnju energije iz obnovljivih izvora i proizvodnju energije uz pomoć čvrstog goriva. Investicije NIS-a u Srbiji do kraja 2014. godine iznosiće oko dve milijarde, a od 2015. godine do 2020. godine više od tri milijarde evra.

Ministru Bačeviću je saopšteno da NIS planira da učestvuje na tenderu za istraživanje i proizvodnju uljnih škriljaca u Aleksincu, najvećem nalazištu uljnog škriljca u Evropi, sa preko dve milijarde tona procenjenih rezervi. „Do 2015. godine planiramo da investiramo više od 400 miliona evra u ekološke projekte, a ciljno sponzorstvo i dobrotvorni rad biće i dalje pravci delovanja ove kompanije", obećano je ministru.

Izvor: http://www.ekoplan.gov.rs/srl/Ministar-Milan-Bacevic-primio-delegaciju-NIS-Gaspromnjefta-1820-c28-content.htm

Povratak...