f Da se zna ko kosi, a ko ne kosi - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Da se zna ko kosi, a ko ne kosi

06.08.2012

Subotičani će i narednih dana biti izloženi visokom riziku za pojavu alergijskih simptoma.  U toku je akcija "da se zna ko kosi, a ko ne kosi", koju realizuje naša televizija poslednjih nekoliko godina unazad. U Zavodu za javno zdravlje kažu da je evidentirano do deset polenovih zrna po metru kvadratnom, što još uvek nije alarmantno.

Suša je oštetila poljoprivrednike, ali pogoduje alergičnim osobama na ambroziju. Zbog visokih temperatura nije došlo do ekspanzije ambrozije na poljoprivrednim površinama.

Ekološka ekipa Yu eko televizije zabeležila je još jedan od slučaja zakorovljene površine. Okolina pruga uvek je prepuna ambrozije i drugog korova. Patrola je snimila površinu prepunu ambrozije u Somborskoj ulici.

Pozivan primer snimili smo u blizini negativnog. Ovako uređena zelena površina u Kosovskoj ulici  mogla bi da služi svima za primer, a samim tim bi i smanjila tegobe osoba koji su alergični na ambroziju.  Apelujemo na građane, ali i nadležna preduzeća da urede okolinu i pokose korov, kako bi naredne dane olakšali Subotičanima koji su alergični na polen ambrozije, jer se do kraja nedelje očekuje da nivo polena po metru kubnom u vazduhu bude preko 10 zrna.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/servisne-informacije/da-se-zna-ko-kosi-ko-ne-kosi-18

Povratak...