f Druga eko patrola - Mladi u akciji protiv otpada - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Druga eko patrola - Mladi u akciji protiv otpada

03.08.2012

U okviru projekta „Mladi protiv otpada“, koji realizuje Udruženje TERRA’S u saradnji sa Regionalnim Arhus centrom Subotica, a finansiran je od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u sklopu realizacije Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini, danas, 3. avgusta, sprovedena je druga eko patrola.

Kako je projektom predviđen obilazak divljih deponija i smetlišta u okolini Subotice, volonteri su danas fotografisali deponiju u Donjem Tavankutu. Prema prethodnim saznanjima, postojala je i deponija u Ljutovu, ali kako kažu meštani sa kojima je razgovarano tokom današnje posete ovog mesta, ta deponija je uklonjena. Slike smetlišta su postavljene na sajtovima Udruženja TERRA’S i Regionalnog AC, a biće poslate i na sajt www.ocistimosrbiju.rs.

Takođe, namera je da se kroz ovaj projekat, a koristeći društveno socijalne mreže facebook i twiter, utiče na to da se što veći broj građana Subotice i okoline, a pre svega mladi, posvete problemu otpada. Realizatori i ovog puta pozivaju sve, a pre svega omladinu, da daju aktivan doprinos uspehu ovog projekta tako što će i sami  patrolirati, pronađena smetlišta fotografisati, a zatim slike slati na sajt www.ocistimosrbiju.rs i postavljati ih na Internet. Na taj način će animirati svoje prijatelje da razmišljaju o zaštiti životne sredine i pruže aktivan doprinos u oblasti rešavanja ovog problema.

Opšti cilj projekta je podizanje nivoa svesti mladih s ciljem  pokretanja aktivizma na polju zaštite životne sredine, popularizacija Zakona o Arhuskoj konvenciji i ukazivanje na problem otpada kao ozbiljnog zagađivača prirode.

Povratak...