f Film Hotel crvene šume otvara ovogodišnji “eko doks” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Film Hotel crvene šume otvara ovogodišnji “eko doks”

13.07.2012

U okviru Festivala evropskog filma Palić 2012, već četvrtu godinu za redom, u organizaciji Otvorenog univerziteta, održava se program „Eko doks“. Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano sedam aktuelnih dokumentarnih filmova na temu zaštite životne sredine, a program će u nedelju otvoriti “Hotel Crvene šume” režisera Mika Koskinena. Film govori o savremenoj Kini, u kojoj se pokreću inicijative za zaštitu životne sredine, koja je otvorena za strane medije, sve dok jedan zapadni novinar ne pokuša da otkrije veze između Kineske vlade i globalnog proizvođača papira. Odseda u Hotelu crvene šume kako bi intervjuisao lokalne seljane a ono što sledi je ništa manje nego napeti triler. Kratak insert, kao i detaljnije informacije o ovom ostvarenju moguće je pogledati na http://www.palicfilmfestival.com/program/eko-dokumentarci/192-HOTEL-CRVENE-%C5%A0UME.html .

Projekcije ekoloških dokumentaraca prikazuju se u Art bioskopu  „Aleksandar Lifka“ u Subotici od 15.-20. jula sa početkom u 16.30 časova, a ulaz je besplatan.
Pre početka svake projekcije ove, kao i prethodnih godina, u organizaciji Arhus centra Subotica biće promovisane i predstavljene aktivnosti nevladinih organizacija koja se bave zaštitom životne sredine na lokalnom nivou, kao i izložba radova od recikliranog materijala.

Povratak...