f TERRA’S u Ekološkoj ulici - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

TERRA’S u Ekološkoj ulici

05.06.2012

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine Gradska uprava Subotica je organizovala Nedelju ekologije, a u sklopu programa je 5. juna održana manifestacija Ekološka ulica. Kao i ranijih godina, u njoj su posetioci mogli da se bave aktuelnim temama vezanim za zaštitu životne sredine uz igru, radionice, umetnički, zabavni i obrazovni program. 

Udruženje TERRA’S je imalo svoj štand na kojem je prestavilo svoj celokupan rad i akcije, među kojima i aktivnosti projekta „Mladi protiv otpada“, podržanog od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a u sklopu realizacije Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini. Naime, volonteri su pozivali omladinu da sami patroliraju, pronađena smetlišta fotografišu, a zatim slike pošalju na sajt www.ocistimosrbiju.rs ili ih postave na društvene mreže. Na taj način će animirati svoje prijatelje da razmišljaju o zaštiti životne sredine i pruže aktivan doprinos u oblasti rešavanja problema otpada. 

Iskoristili su ovu priliku da ih pozovu za učešće u akciji „Očistimo Srbiju/Suboticu“ koju Udruženje TERRAS, 9. juna, sprovodi na više lokacija u gradu i okolini, kao što su Kelebija i Bajmok. Volonteri su delili liflete sa svim potrebnim informacijama kako i gde mogu zainteresovani i savesni građani da se priključe čišćenju zajedno sa njima.

 

 

Povratak...