f Mladi ekolozi Odžaka učestvovali u obeležavanju Dana Dunava - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Mladi ekolozi Odžaka učestvovali u obeležavanju Dana Dunava

04.07.2012

Pod sloganom – Oslušnimo reku, Turistička organizacija opštine Odžaci u petak je u vikend naselju Dunavska obala u Bogojevu obeležila Međunarodni dan Dunava nizom tematskih sadržaja posvećenih najdužoj reci u Evropskoj uniji i velikom prirodnom resursu, koja kroz odžačku opštinu protiče u dužini od skoro 10 km.

U ribolovačkom domu u Bogojevu prof. u penziji Boško Đorđević održao je predavanje na temu Rimski limes, a zajedno sa Nikolom Demeter imao je interesantno izlaganje o postojanju i značaju dunavskih vodenica kojih je nekada bilo dosta u našoj okolini. Na obali reke Dunav bilo je veličanstveno stajati i toga dana, a svoje impresije deca iz bogojevačke Mesne podružnice Ekološkog pokreta Odžaka prenela su na papir i naslikala oko tridesetak radova na temu Dunav u mojim očima.

Ovaj svojevrsni umetnički festival upotpunila je izložba slika Dunav u mom slikarskom videokrugu, u čijoj postavci su se našla umetnička dela odžačkih slikara: Šandora Gogoljaka, Boška Đorđevića, Ilone Molnar, Ilije Stankovića i Slobodana Trajkovića. Prvi put ovi umetnici su izlagali zajedno, a spojila ih je ljubav prema slikarstvu i reci Dunav.

Direktor Turističke organizacije Vladimir Ignjatović se tom prilikom zahvalio svim ljudima kojima je Dunav na srcu i koji, nastavljajući tradiciju vezanu za ovu reku, pomažu razvoj turističke infrastrukture na teritoriji opštine Odžaci.

Manifestacija posvećena Danu Dunava realizovana je u Bogojevu uz pomoć Republičke direkcije za vode i kompanije Koka-kola, a među 300 partnerskih organizacija po drugi put učešće je uzela opštinska Turistička organizacija.

Izvor: http://www.ekologija.rs/mladi-ekolozi-odzaka-ucestvovali-u-obelezavanju-dana-dunava

Povratak...