f Uređenje MZ "Novi Grad" - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Uređenje MZ "Novi Grad"

28.06.2012

Meštani i rukovodstvo mesne zajednice "Novi Grad", rešili su da urede prostor na kome žive, uz malu pomoć preduzeća koja se nalaze u ovoj mesnoj zajednici. Od avgusta prošle godine traju akcije čišćenja i uređivanja trotoara, parkova, igrališta i drugih delova mesne zajednice. S obzirom na to da je Novi Grad infrastrukturno kompletiran, ono što je ostalo da se radi jesu konstantno uređivanje prostora i održavanje higijene.

Meštani kažu da se u proteklih godinu dana vidi veliki pomak kada je reč o uređenju prostora mesne zajednice. Jednom nedeljno se uređuju parkovi, svakodnevno se skuplja smeće, postavljene su kante za otpatke na mestima gde je najveća frekvencija ljudi, postavljene su klupe u park, a uređeno je i dečije igralište. 

Urađene su i dve akcije čišćenja ispod podvožnjaka kod Pionira i Madere, odakle je otklonjeno blato i smeće, kao i čišćenje Pap Pala i Bolmanske ulice sa desne strane. Veliku pomoć meštanima su pružila preduzeća sa teritorije ove mesne zajednice.

Ovo je jedan od pozitivnih primera kako rukovodstvo u saradnji sa meštanima preduzima inicijativu oko uređenja prostora u kome žive, za razliku od nekih drugih mesnih zajednica, gde svi čekaju jedni na druge, a krajnji jezultat je neuređen životni prostor.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/ure-enje-mz-novi-grad 

Povratak...