f Ekološko-muzički festival Regeneracija Dunava - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ekološko-muzički festival Regeneracija Dunava

25.06.2012

Već petu godinu za redom, u Bačkom Monoštoru, na međunarodni Dan Dunava, organizuje se Regeneracija Dunava ekološko-muzički festival. Ona predstavlja jedinstvo edukativnih sadržaja vezanih za podizanje svesti o značaju ove reke, uz muzičke sadržaje u vidu dvodnevnih koncerata, a deo je i akcije na nivou republike – „Aktivni za reke“. Manifestacija se održava 29. i 30. juna, u Eko-centru u Bačkom Monoštoru.

Predviđene su brojne aktivnosti koje uključuju edukacije, kreativne radionice, ekološke radionice sa decom i mladima, koncerte, projekcije filmova. 

Za učesnike festivala, kao i predstavnike lokalnih ekoloških udruženja biće organizovan okrugli sto sa sledećim temama: 

Manifestacija ima za cilj odavanje počasti Dunavu, kao najbitnijem ekološkom faktoru ovih prostora, kao i širenje svesti o zaštiti prirode i životne sredine. Saradnici i gosti manifestacije su, pored lokalnih udruženja građana, WWF Dunavsko-karpatski program, Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede - Republička direkcija za vode, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Grad Sombor, Mesna zajednica Bački Monoštor, OŠ „22. oktobar“ Bački Monoštor...

Uz mnoštvo saradnika iz ekološkjih udruženja iz zemlje i okruženja, svako će pronaći interesantne sadržaje za sebe, a u večernjim satima počinju koncerti.

FESTIVAL JE OTVORENOG TIPA – ULAZ JE BESPLATAN.

Od ove godine, iz sigurnosnih razloga uvode se bezbednosne mere. Na samom ulazu u Eko – centar će biti obezbeđene, tako da neće biti dozvoljeno unošenje neograničenih količina pića (jedno piće/osobi, isklučivo u plastičnoj ambalaži ili limenci).

Izvor: Zeleni tim grada Sombora

Povratak...