f Krenuli prvi "Su bajk"-ovi - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Krenuli prvi "Su bajk"-ovi

22.06.2012

Subotičani od danas imaju mogućnost da iznajme bicikl. Startovao je zajednički projekat lokalne samouprave i JKP Parking “Su bajk” koji će podrazumevati iznajmljivanje bicikala na četiri stanice u gradu, od kojih su dve već u funkciji. Cena registracije je 500 dinara, a celodnevno iznajmljivanje košta 100 dinara.

Subotičanin Jožef Fere je jedan od prvih koji je iznajmio bicikl. On, kao i svi koji postanu korisnici Su Bike sistema bicikle će, za početak, moći da iznajmljuju na dve lokacije: kod Otvorenog univerziteta i na Paliću, pored „Male gostione“. korisnik „Su Bike“ sistema može postati svako punoletno lice, kao i lice starije od šesnaest godina koje se, uz ličnu kartu i u pratnji punoletne osobe, registruje na licu mesta. Registracija korisnika vršiće se na stanici koja je na parkingu iza Otvorenog univerziteta i na blagajni preduzeća, u Ulici Đure Đakovića 23/II. Registracija podrazumeva izradu trajne čip kartice, u iznosu od 500 dinara.

Ubrzo će, čim se za to steknu tehnički uslovi, krenuti sa radom i stanica kod Hale sportova u Dudovoj šumi, a u skorije vreme biće postavljena i četvrta stanica - na Prozivci, neposredno pored Bazena. Kapacitet stanica je 14 bicikala. Ukupno će biti dostupno 56 bicikala, a dva po stanici će imati i sedište za decu. Sve biciklističke stanice će biti pod video nadzorom, uz postojanje bezbednosnih sistema koji će štititi bicikle od eventualnih krađa. Radno vreme stanica za iznajmljivanje bicikla je svakim danom od 7,00 do 20,00 časova, a cena iznajmljivanja je 20 dinara za sat vremena, odnosno 100 dinara za dnevno korišćenje bicikla.

Projektom Su bajk, Subotica postaje drugi grad u Srbiji, nakon Novog Sada, koji ima mogućnost iznajmljivanja bicikala. Prihod od iznajmljivanja bicikala biće usmeren u humanitarne svrhe, tačnije za potrebe donacije dečijih užina u školama.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/krenuli-prvi-su-bajk-ovi

Povratak...