f I zaposleni na fakultetima dali doprinos čišćenju Srbije - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

I zaposleni na fakultetima dali doprinos čišćenju Srbije

10.06.2012

Tokom “Nedelje ekologije” od 4. do 9. juna, više od tri hiljade volontera je uređivalo poslovnu i stambenu okolinu Subotice, a 9. juna je održana centralna akcija čišćenja Srbije. Svoj doprinos ovoj akciji dali su i zaposleni sa Ekonomskog fakulteta i Otvorenog, kao i Univerziteta Singidunum. Naime, profesori i zaposleni u ovim ustanovama prikupaljli su staru hartiju iz svojih kancelarija, a na sam dan akcije, čišćenju  kruga oko Otvorenog Univerziteta su se priključili i poljoprivrednici i stučni kadar Jablaničko – Pčinskog okruga, koji su pohađali mobilnu školu organske poljoprivrede. Oni su svojim doprinosom učinili da akcija dobije na masovnosti i samim tim bude što uspešnija. 

Pored pomenutih, akcijom su bile obuhvaćene i dve lokacije u MZ Kelebija, okolina pet osnovnih škola (“Sveti Sava”, “Matko Vuković”, “10 oktobar”, “Kizur Ištvan”, “Jovan Mikić”) i Bajmok. Eco Fenix B Team je bio zadužen za otkup pet ambalaže i papira, a JKP “Čistoća i zelenilo” za ostali otpad.

Inače, projekat Zajedno u akciju: “Očistimo Srbiju” realizovalo je Udruženje TERRA’S je u saradnji sa Centrom za razvoj dečjih interesovanja “Plava planeta”, Regionalnim Arhus centrom Subotica i Udruženjem ribolovaca “Kudeljara” iz Bajmoka, a uz podršku Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

 

Povratak...