f Veliko spremanje Srbije 9. juna - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Veliko spremanje Srbije 9. juna

09.06.2012

Prema podacima koje su Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja dostavile lokalne samouprave, u Velikom spremanju Srbije danas je učestvovalo 301.345 volontera. U akciji je organizovano čistilo 4,23 odsto stanovništva na 4.318 lokacija u svim opštinama u Srbiji. U statistiku nije ušao broj građana koji se nisu registrovali za akciju, kao ni lokacije koje su samoinicijativno čistili. Imajući to u vidu, procenjuje se da je konačan broj učesnika veći.   

Podsetimo, čišćenje organizovano kroz akciju Očistimo Srbiju, počelo je u 9 časova u 169 opština širom Republike. Prioritetne lokacije za čišćenje odredili su građani njihovim prijavljivanjem na portaluwww.ocistimosrbiju.rs Čišćene su obale reka, školska dvorišta, parkovi, izletišta i druge javne površine. Akcija se održava po treći put na teritoriji cele Srbije, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine. 

Zahvaljujemo se svim građanima, školama, javnim i privatnim preduzećima, javno-komunalnim preduzećima, lokalnim samoupavama, nevladimim organizacijama, udruženjima građana i Vojsci Srbije na učešću u trećem po redu Velikom spremanju Srbije.

Izvor: http://www.ocistimosrbiju.rs/srl/VELIKO-SPREMANjE-SRBIJE-9-JUNA-1104-c74-content.htm

 

Povratak...