f Svetski dan životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Svetski dan životne sredine

05.06.2012

Svetski dan zaštite životne sredine, 5. jun, biće obeležen u Srbiji različitim akcijama i stručnim skupovima kako bi se se skrenula pažnja na značaj očuvanja prirode i ekološki odgovorno ponašanje.

U Domu omladine biće održana konferencija "Zeleni svet - Zelena Srbija", čiji je cilj promovisanje zaštite životne sredine kao jedne od osnovnih evropskih vrednosti i informisanja šire javnosti o Strategiji i projektima u toj oblasti.

Svetski dan zaštite životne sredine biće obeležen i ekološkom akcijom "Kakve spomenike ostavlja naša civilizacija iza sebe?" koju u 10 sati na Trgu Nikole Pašića organizuje Zelena inicijativa.

Građani koji na Trg donesu 30 plastičnih flaša ili 30 limenki i tri kilograma starog papira dobiće poklone u znaku ekološke kampanje "Pazi đubre".

Tu kampanju pokrenula je "Zelena inicijativa" da bi podigla svest o važnosti primarne selekcije i reciklaže i povećala učešće građana i reciklažnih poslova u prikupljanju reciklažnih sirovina.

U Starom dvoru biće održan skup kojem će prisustvovati sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

On je povodom obeležavanja Svetskog dana rekao da gradski sekretarijat u oblasti zaštite životne sredine dobro sarađuje sa nevladinim organizacijama, a da će se u narednom periodu baviti zaštitom voda.

Na dan zaštite životne sredine biće dodeljena nagrada "Zeleni radio- ekološki podvig godine" koju je ustanovio žiri Radio Beograda 2.

Izvor: http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/svetski-dan-zivotne-sredine_323497.html

 

Povratak...