f ALEX DAN – Humanitarna akcija - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

ALEX DAN – Humanitarna akcija

29.05.2012

Još jedna u nizu akcija Zeitgeist pokreta Subotica, kojom želimo da skrenemo pažnju na čovekov odnos prema životinjama u ovom slučaju prema psima, jer samo čovek koji sa uvažavanjem i poštovanjem ceni bića koja u  neku ruku zavise od njega, može da bude društveno odgovorno biće koje uvažava i poštuje prirodu  i ljude oko sebe.

 

U saradnji sa Arhus centrom Subotica i azilom za pse Alex iz Subotice  prikazaćemo  kratke dokumentarne filmove o odnosu ljudi prema životinjama kao i čovekov odnos prema prirodi.

 

U sklopu događaja biće  održana i tribina sa predavanjima veterinara o odgovornom vlasništvu i prednostima sterilizacije kućnih ljubimaca.

 

Jedan od predavača iz oblasti veterine će biti veterinar DVM Šefer Eugen, PVS “Pan-vet”. Lajtmotiv Alex dana je zapravo pomoć azilu za pse Alex.

Azil Alex je privatni azil za napustene pse koji se nalazi u Subotici i u kome ima oko 600 pasa. Opstaju samo zahvaljujući entuzijazmu i požrtvovanosti nekoliko volontera. U teškoj su situaciji i treba im pomoć u hrani, lekovima, dezinfekcionim sredstvima, tabletama za gliste, sredstvima protiv buva... trebaju im i kućice za pse,  građevinski material, stare šerpe, ćebad, novac za veterinara.

 

Ako želite da udomite psa kontakt telefon azila je 062-89-34-697( Adrijana). Brojevi računa na koje možete uplatiti novac su:

Banka Intesa br: 160-122093-69 (dinarski) Raiffeisen Bank br:265-1000000023285-36

Alex dan će se održti u sali Eurocinema u Subotici, 02.06.2012., sa početkom u 17:00.

 

Pridružite nam se jer ..."O veličini jedne nacije i njenom moralnom napretku može se suditi po načinu na koji se postupa prema životinjama" - Mahatma Gandi

Povratak...