f Aktivnosti Ambasade Australije u Srbiji povodom međunarodnog dana zaštite životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Aktivnosti Ambasade Australije u Srbiji povodom međunarodnog dana zaštite životne sredine

29.05.2012

Ambasada Australije u Srbiji, povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine 5. juna, organizuje premijeru dokumentarnog filma Coral - Rekindling Venus o okeanima australijske autorke Lynette Wallworth u Planetarijumu na Kalemegdanu.

Dokumentarni film je napravljen sa idejom da se skrene pažnja na Veliki koralni greben, uticaj klimatskih promena i očuvanje životne sredine, odnosno okeana i zbog toga će, za sve zainteresovane gledaoce, biti prikazivan u Plenetarijumu i u bioskopu Delta Sitija Cineplex od 5 do 20.juna.

Svetska premijera ovog filma, održaće se u Londonu, takođe 5. juna, na Međunarodni dan zaštite životne sredine, kada se odvija i tranzit planete Venere - retka astronomska pojava koja se dešava na svakih 120 godina.

Povodom 5. juna Ambasada Australije će u saradnji sa Olimpijskim komitetom održati radionicu za decu o ekologiji i zagađenju ispred beogradskog Planetarijuma, u cilju podizanja svesti mališana o važnosti zaštite životne sredine.

Australijska ambasada u Srbije će, takođe, učestvovati u akciji „Veliko spremanje Srbije“, koju povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine organizuje Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja treći put za redom u subotu 9.juna.

Izvor: http://www.ocistimosrbiju.rs/srl/Aktivnosti-Ambasade-Australije-u-Srbiji-povodom-Medjunarodnog-dana-zastite-zivotne-sredine--1095-c74-content.htm

Povratak...