f Rekonstruisano dečje igralište u Čantaviru - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Rekonstruisano dečje igralište u Čantaviru

17.05.2012

Predsednik Skupštine grada Slavko Parać i predstavnici Mesne zajednice „Čantavir“ obišli su rekonstruisano dečje igralište u ovom naselju. Fond za kapitalna ulaganja odobrio je sredstva u iznosu od tri miliona dinara za potrebe temeljne rekonstrukcije i proširenja dečjeg igrališta i izgradnju sportskog terena.

Lokalna samouprava je, u dogovoru sa predstavnicima mesne zajednice, konkurisala za sredstva Fonda za kapitalna ulaganja APV za rekonstrukciju dečjeg igrališta, u ulici 8. marta, u Čantaviru, kazao je Parać, i dodao da je Upravni odbor Fonda za kapitalna ulaganja APV odobrio i sredstva za izgradnju jednog odbojkaškog terena, neposredno uz rekonstruisano igralište.

- To će, uz postojeći travnati teren za mali fudbal i dečje igralište, predstavljati jednu sportsko-rekreativnu celinu koja će ulepšati svakodnevicu svih građana Čantavira, od najmlađeg do najstarijeg uzrasta. Ovaj prostor ćemo ozeleniti i oplemeniti i urbanim mobilijarom, tako da se nadam da će Čantavirci uživati u ovom prelepom prostoru i da će ovo biti jedno od mesta gde će se oni rado susretati, naglasio je Parać.

On je dodao da je prva faza radova na popločavanju centra Čantavira okončana, da je u toku druga faza i da će u narednih desetak dana centar ovog naselja biti u potpunosti uređen. Osim popločavanja, rekao je, u narednih desetak dana obnoviće se i ruinirani betonski plato ispred pošte.

Predsednik Skupštine MZ „Čantavir“ Tibor Murenji izrazio je zahvalnost i Fondu za kapitalna ulaganja APV, i Gradskoj upravi Subotice, na razumevanju i odobrenim sredstvima za uređenje dečjeg igrališta namenjenog za sve mališane iz Čantavira.

- Drago nam je i da su predviđena sredstva za rekonstrukciju i dogradnju na drugom i trećem paviljonu školske zgrade Osnovne škole 'Hunjadi Janoš', što je, takođe, veoma važno za svu decu iz našeg mesta i njihove nastavnike. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti ovu veoma uspešnu saradnju sa Gradskom upravom grada Subotice, kazao je Tibor Murenji.

Izvor: http://www.subotica.rs/sr/5744/rekonstruisano-decje-igraliste-u-cantaviru

Povratak...