f Dodeljena sredstva za projekte civilnog sektora - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Dodeljena sredstva za projekte civilnog sektora

11.05.2012

U Medija-centru Gradske kuće, sa predstavnicima udruženja građana potpisani su ugovori o dodeli sredstava na osnovu Konkursa za (su)finansiranje aktivnosti udruženja građana na teritoriji grada Subotice iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine u 2012. godini. Konkurs je raspisao gradski Fond za zaštitu životne sredine, a sredstvima u ukupnom iznosu od milion dinara podržano je 18 projekata nevladinih organizacija.

Član Gradskog veća zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine mr Suzana Dulić je istakla značaj saradnje grada i civilnog sektora, koji posebno dolazi do izražaja kada je u pitanju zaštita životne sredine, kao kompleksna multidisciplinarna oblast.

Ona je naglasila da je snaga civilnog sektora u mogućnosti da dopre do različitih ciljnih grupa, koristeći najsavremenije, inovativne i nekonvencionalne metode.

Izvršilac za poslove zaštite životne sredine u Gradskoj upravi i član konkursne komisije, mr Gordana Gavrilović, ukratko je predstavila pojedinačne projekte organizacija kojima su, po osnovu konkursa, dodeljena sredstva u ukupnom iznosu od milion dinara.

Prema njenim rečima, ovim sredstvima će biti sufinansirano osamnaest projekata iz oblasti upravljanja otpadom, energetske efikasnosti, zaštite biodiverziteta, dobrobiti životinja i opštih obrazovnih tema iz oblasti zaštite životne sredine.

Na Konkurs za (su)finansiranje aktivnosti udruženja građana na teritoriji grada Subotice iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine u 2012. godini podneto je 19 zahteva, ali je jedan odbijen zbog nepotpune dokumentacije.

Fond za zaštitu životne sredine grada Subotice 2010. godine prvi put je raspisao konkurs za nevladin sektor i tada je za šest podržanih projekata, od devet koliko je prijavljeno, obezbeđeno 800.000 dinara. Prošle godine je sa 900.000 dinara podržano 11 projekata nevladinih organizacija, od 16 koliko je, inače, bilo prijavljeno.

 

Izvor: http://www.subotica.rs/hu/5731/dodeljena-sredstva-za-projekte-civilnog-sektora

Povratak...