f Deo ulice bez gradske vode - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Deo ulice bez gradske vode

08.05.2012

Stanovnici dela ulice Nikole Demonje u MZ Zorka u Subotici, napisali su peticiju, koju su predali JKP Vodovod i Kanalizacija, a koja se tiče izgradnje vodovodne mreže. U njihovoj ulici u dužini od 370 metara, što je kraći deo, postavljene su vodovodne cevi tokom marta, i ti građani su snabdeveni gradskom vodom, dok je duži deo ulice ostao bez iste. Meštanima drugog dela ulice, nije jasno zbog čega i do njih voda nije došla, i napominju da oni ne žele da se osećaju kao građani drugog reda.

Ovo je ulica u kojoj uslovi ža život zavise od toga da li ste na početku, ili na kraju ulice. Određen broj stanovnika je u martu dobio gradsku vodu, dok je duži deo ove ulice ostao bez nje. Meštanima nije jasno zbog čega su oni manje važni, od njihovih komšija koji žive na početku ulice. 

U JKP "Vodovod i Kanalizacija" kažu da su primili peticiju meštana i da su upoznati sa ovim problemom. Razlog zbog čega drugi deo, koji izlazi na Zorkinu ulicu, nije mogao da dobije vodovod, jeste nepostojeći urbanistički plan u tom delu.

Ipak meštani ne zaboravljaju i ono što je urađeno u njihovoj ulici, a to je postavljanje tucanika koji im je donekle olakšao kretanje. Zbog čestog menjanja grejača u bojleru, čiji je životni vek kratak zbog velike količine peska u vodi, kao i zbog kupovine flaširane vode za piće, meštani drugog dela ulice Nikole Demonje voleli bi da što pre dobiju gradsku vodu.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/deo-ulice-bez-gradske-vode 

Povratak...