f Odgovorna ekološka politika za zdraviju životnu sredinu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Odgovorna ekološka politika za zdraviju životnu sredinu

28.04.2012

Ministar životne  sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić prisustvovao je danas simboličnoj sadnji drveta prijateljstva na Tari.

- Deca  su upravo razlog zbog kojeg se Ministarstvo najviše angažovano na kreiranju odgovorne ekološke politike. Cilj ovakvih akcija da se najmlađi nauče pravim vrednostima očuvanja prirode i prirodnih resursa u cilju ostavljanja bolje planete budućim generacijama - istakao je ministar Dulić.

Ministar je najavio akciju Očistimo Srbiju koja će biti održana 9. juna i ukazao na veliki značaj istraživačkog pokreta u očuvanju životne sredine.

- Ministarstvo i država su pomogli i da izviđački pokret ponovo zaživi i bude sastavni deo i jedan od glavnih učesnika koji sprovode akcije čišćenja životne sredine i promocije zdravog života. U protekle dve godine Velikom spremanju Srbije učestvovalo je pola miliona ljudi, što ovu akciju čini najvećom volonterskom akcijom koja se u našoj zemlji održava nakon 30 godina - rekao je ministar.

Dulić je danas na Mitrovcu na Tari obišao i gradilišta na glavnom prečistaču otpadnih voda iz turističkih objekata za šire područje Mitrovca, koji predstavlja rešenje decenijskog problema jer su otpadne vode zagađivale kako zaštićeno područje, tako i vodotokove u podnožju planine.

Takođe, on je posetio i specijalni rezervat Crveni potok koji je opremljen za posetioce, a posebno je prilagođen školskoj deci. Opremanje rezervata finansiralo je Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja iz redovnih subvencija za Nacionalni park Tara.

Izvor: http://www.ekoplan.gov.rs/srl/Odgovorna-ekoloska-politika-za-zdraviju-zivotnu-sredinu-1711-c28-content.htm

Povratak...