f U susretu Danu planete zemlje - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

U susretu Danu planete zemlje

20.04.2012

Povodom dana Planete zemlje 22.aprila grad u saradnji sa nevladinom organizacijom Artrust je organizovao ekološku kreativnu radionicu za decu pod nazivom “Mjuziklaža”. Planeta je ugrožena učestalom industrijalizacijom i zbog toga je neophodno da mislimo na budućnost dece. Rođendan planete simbolično je obeležilo i Udruženje Terras i Regionalni Arhus centar.

Grad je poslednjih godina realizovao niz akcija na poboljšanju kvaliteta životne sredine. Završava se izgradnja i revitalizacija 32 parka, a završen je projekat sadnje 1300 sadnica u 29 školskih objekata. Podignuto je 10 kilometara vetrozaštitnog pojasa i očišćena je deponija u Novom Žedniku.

U čast planete u ponedeljak od 17 časova na gradskom trgu će se održati ekološka radionica za decu pod nazivom “Mjuziklaža”.Deca treba da donesu korištenu ambalažu i imaće priliku da nauče kako se od đubreta prave muzički instrumenti.

Aktivisti Udruženja Terras i Regionalnog Arhus centra povodom 22. aprila Dana planete zemlje organizovali su ekološki performans pod nazivom: „Moguća Srbija – moguća Subotica“.

Volonteri  Arhus centra su delili propagadni materijal građanima, a pripremljen je  i prigodan muzički program.Projekat “Moguća Srbija” podrazumeva set aktivnosti sa osnovnim cilje m da edukuje, motiviše i uključi građane i stručnjake u proces predlaganja mogućih i održivih rešenja za razvoj Srbije na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou u skladu sa procesom evropskih integracija, a u okviru sedam oblasti, među kojima je i zaštite životne sredine i energetike.

Realizuje se uz podršku  Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) preko Instituta za održive zajednice (ISC) u okviru Inicijative javnog zagovaranja građanskog društva.

Povratak...