f Meštani Višnjevca uredili park u naselju - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Meštani Višnjevca uredili park u naselju

21.04.2012

Građani Višnjevca danas su bili aktivni na uređenju parka u svom naselju. Nakon sastanka sa čelnicima lokalne samouprave, stanovnici su zatražili materijalnu pomoć u vidu sadnica i urbanog mobilijara i obećali da će ih samo zasaditi, odnosno postaviti. Tako će park u Višnjevcu dbiti novi izgled, a prema rečima predsednika Skupštine grada Slavka Paraća, uskoro će i škola u ovom naselju dobiti ogradu i adekvatan sportski teren.

Meštani naselja Višnjevac pre dve nedelje, u razgovoru sa gradonačelnikom Sašom Vučinićem i predsednikom Skupštine grada Slavkom Paraćem inicirali su da se uredi park u centru naselja. Tako su uz njihovu podršku građani danas krenuli u uređenje, gde oni sami sade sadnice četinara i lišćara, ruže, postavljaju nove klupe.

Tako su građani svojom inicijativom obezbedili materijalnu podršku gradskih struktura, a park dobio novi sjaj za sve meštane.

Predsenik Skupštine grada Slavko Parać obišao je i odeljenje Osnovne škole “Hunjadi Janoš” u Višnjevcu, odeljenje koje nema ni ogradu ni adekvatan sportski teren. Kako je rekao, dvorište škole je već u jednoj meri ozelenjeno, a namera lokalne samouprave je da u narednom periodu bude ograđeno odeljenje škole i urađen adekvatan sportski teren kako bi deca imala svoj mir. Parać kaže da će, u cilju ravnomernog razvoja svih naselja, lokalna samoprava nastaviti sa razvojem infrastrukture i u ovom naselju.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/me-tani-vi-njevca-uredili-park-u-naselju

Povratak...