f Čišćenje Fruške Gore 2012 - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Čišćenje Fruške Gore 2012

23.04.2012

U subotu 21.aprila 2012.godine sprovedena je akcija „ČIŠĆENjE FRUŠKE GORE 2012“. 

Akcija čišćenja Fruške gore je i ove godine pokrenuta povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, a pripremili su je JP „Nacionalni park Fruška gora“ u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode. 

Nekolioko stotina učesnika tokom današnje akcije čišćenja prikuplio je nešto više od 40 kubnih metara otpada sa prostora Fruške gore, njenih izletišta, jezera i prilaznih puteva.

U akciji koja je danas uspešno sprovedena na ukupnoj teritoriji Nacionalnog parka Fruška gora (preko 25.000 ha) sakupljeno je znatno manje otpada nego prethodne godine i to zahvaljujući podizanju ekološke svesti naših građana i izletnika, čemu upravo doprinose i okvakve akcije, a sa druge strane zahvaljujući činjenici da se prostor Fruške gore, odnosno nacionalnog parka redovno održava i kontroliše, posebno uoči Fruškogorskog maratona koji će se ove godine održati sledećeg vikenda (28.-29. april) i prvomajskih praznika. 

Akcija čišćenja je sprovedena u svih devet opština na čijoj teritoriji se nalazi nacionalni park i sama Fruška gora, a učešće u čišćenju i prikupljanju otpada na čitavoj ovoj teritoriji uzeli su svi zaposleni u JP „Nacionalni park Fruška gora“ na čelu sa direktorom Dobrivojem Antonićem,  a uz svesrdnu pomoć kolega iz:

NACIONALNI PARK SE ZAHVALjUJE SVIM UČESNICIMA KOJI SU PODRŽALI OVU AKCIJU !

Izvor: http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs/?p=1777

Povratak...