f Zeleni glas mladih - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Zeleni glas mladih

16.04.2012

U Arhus centru otvorena je izložba fotografija koju su izradili učesnici  programa “Mladi u akciji”. U internacionalnoj omladinskoj razmeni učestvuje 20 mladih iz Mađarske, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Organizator seminara  je Udruženje građana “Know How” iz Subotice.

Učesnici projekta Mladi ekolideri su u okviru međunarodne omladinske razmene imali su priliku da nauče kako da se obrate medijima. Grad im se dopada, a znanja koja su stekli će primeniti u svojim organizacijama kada dođu kući.

Cilj omladinske razmene je podizanje nivoa svesti mladih o zaštiti životne sredine i sticanje veština komunikacije sa medijima kroz publikacije, intervjue i fotografiju. Proteklih dana učesnici su imali priliku da saznaju nešto više o medijima,fotografiji  i  piaru.

U okviru programa učesnici su obišli Zoološki vrt na Paliću, Turistička organizacija Subotice ih je kroz program gritera upoznala sa gradom, a imali su priliku da vide i kako se razdvaja otpad u preduzeću “Ekofeniks”.  Novinarka naše kuće održala je prezentaciju na temu: „Mediji i ekološko izveštavanje“ i radionicu o održivom razvoju.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/zeleni-glas-mladih

Povratak...