f Ozelenjavanje školskih dvorišta - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ozelenjavanje školskih dvorišta

12.04.2012

Član Gradskog veća zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine, mr Suzana Dulić, i pokrajinski poslanik dr Atila Čengeri, obišli su danas OŠ „Petefi Šandor”, u Hajdukovu, gde je započet projekat ozelenjavanja i uređenja školskih dvorišta osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Subotice. Vrednost projekta je dva miliona dinara.

Fond za zaštitu životne sredine grada Subotice krajem prošle godine raspisao je konkurs za ozelenjavanje i uređenje školskih dvorišta, rekla je Suzana Dulić, i dodala da će se u 21 školi ozeleniti 29 površina. U školi „Petefi Šandor”, kazala je, posađeno je 40 sadnica i dosta ukrasnog šiblja.

- U okviru projekta biće posađeno preko 1.300 sadnica četinara, lišćara i ukrasnog šiblja. Obezbeđeno je i 90 klupa, kao i posude za odlaganje otpada. Za škole koje nemaju velika i lepa dvorišta obezbeđene su žardinjere, rekla je Suzana Dulić.

Ozelenjava se po željama škola, a radove izvode učenici uz pomoć radnika JKP „Čistoća i zelenilo" i Goranskog rasadnika. Ideja je da se ovim projektom oplemene školska dvorišta za odvijanje nastave u prirodi, a planirano je i postavljanje letnjih učionica.

Akcija se danas nastavila u Bačkim Vinogradima, takođe u objektu OŠ „Petefi Šandor”.

Izvor: http://www.subotica.rs/sr/5613/ozelenjavanje-skolskih-dvorista

Povratak...