f Uređena parkovska površina u Banijskoj ulici - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Uređena parkovska površina u Banijskoj ulici

11.04.2012

Direktorka Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije Željka Jurakić, pokrajinski sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dr Atila Čengeri i rukovodilac Radne jedinice „Zelenilo” u JKP „Čistoća i zelenilo” Elizabeta Tumbas obišli su danas novouređenu parkovsku površinu u Banijskoj ulici.

Fond je, u okviru projekta „Rekultivacija devestiranih i ozelenjavanje nekultivisanih površina u Subotici” sufinansirao, između ostalog, i rekultivaciju parka u Banijskoj ulici, kazala je Željka Jurakić.

- Za nas je to veoma važno s obzirom na to da veliki gradovi imaju problem sa zelenim pojasevima i kreiranje ovakvih zelenih džepova u najurbanijim delovima grada značajno je i za kvalitet života, ali i edukaciju i obrazovanje stanovnika, da čuvaju i unapređuju ovakve površine, istakla je Željka Jurakić.

Elizabeta Tumbas je rekla da su radovi u Banijskoj završeni i da je počela faza održavanja, okopavanja i košenja.

- Postavljen je i deo mobilijara. Reakcija građana je pozitivna. Naše zelene površine ubuduće će biti redovno održavane, prve godine od strane JKP 'Čistoća i zelenilo'. Verovatno će se i građani uključiti i nadamo se da će i oni čuvati i održavati parkove, kao što to radi grad. U Banijskoj je zasađaneno oko 100 stablašica i više od 1.000 šiblja cvetne vrste. U okviru celog projekta zasadiće se 1.100 liščara i četirana i više od 30.000 šiblja u vidu žive ograde ili u slobodnim grupama, kazala je Elizabeta Tumbas.

 

Izvor: http://www.subotica.rs/sr/5607/uredjena-parkovska-povrsina-u-banijskoj-ulici

Povratak...