f Novo zelenilo i u Aleksandrovu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Novo zelenilo i u Aleksandrovu

10.04.2012

U Mesnoj zajednici Aleksandrovo u toku su radovi na ozelenjavanju parka kod Moroske ulice. Nakon što je jesenas obavljeno orezivanje rastinja i druge pripremne mere, u toku je postavljanje novih stabala, šiblja i žive ograde. Radovi se izvode u sklopu projekta “Rekultivacija devastiranih i ozelenjavanje nekultivisanih površina u Subotici”.

Park u Mosorskoj ulici u Mesnoj zajednici Aleksandrovo u narednim danima dobiće novi izgled. Na lokaciji površine 1.000 kvadratnih metara sadi se 20 stablašica i postavlja oko 200 metara žive ograde.

Obilazeći radove, predsednik Skupštine grada Subotica Slavko Parać podsetio je da je u Mesnoj zajednici Aleksandrovu urađeno dosta toga po pitanju asfaltiranja, ali i naglasio da lokalna samouprava brine i o ostalim aspektima kvaliteta života.

Ozelenjavanje ove i još 31 površine u gradu odvija se u sklopu projekta “Rekultivacija devastiranih i ozelenjavanje nekultivisanih površina u Subotici” koji zajednički realizuju Grad Subotica i JKP “Čistoća i zelenilo”. Projektom je obuhvaćena površina od 55.000 kvadrata, a biće zasađeno oko 1.100 stablašica i 30.000 jedinki šiblja za žive ograde.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/novo-zelenilo-i-u-aleksandrovu

Povratak...