f Uređuje se trim staza u Dudovoj šumi - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Uređuje se trim staza u Dudovoj šumi

10.04.2012

Prilikom posete Subotici ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja doktor Oliver Dulić je obišao radove u parku Dudova šuma. Republički Fond za zaštitu životne sredine finansira projekat rekultivacije devastiranjih i uređenje javnih površina sa 70 miliona dinara.

Radovi na rekonstrukciji Dudove šume teku po planu. U toku je uređenje trim staze u dužini od 900 metara, a planira se i izgradnja  košarkaškog terena, boćarske staze i drugih sportskih sadržaja. U Direkciji za izgradnju grada objašnjavaju da će biti  postavljeno i malo veštačko jezero, novi urbani mobilijar i zasadi.

Dudova šuma pa park koji je star oko 200 godina. Nakon završetka projekta biće pravo mesto za  rekreaciju, odmor i opuštanje, a po prvi put je obezbeđen i prostor  za treniranje i šetnju pasa. Radovi bi trebalo da budu završeni do sredine leta, a radove su finansirali  Grad i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Fond za životnu sredinu je finansirao projekat uređenja javnih površina. U planu je uređenje 32 javne površine. Jedna od tih lokacija je i uređenje javne površine u Banijskih ulici.

Izvođač radova je JKP “Čistoća i zelenilo”. U planu je da se neophodni radovi na sadnji za  32 parka završe do sredine aprila zbog vremenskih uslova. Nakon toga će se postavljati urbani mobilijar.

Izvor:http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/ure-uje-se-trim-staza-u-dudovoj-umi

Povratak...