f "Sat za našu planetu" - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

"Sat za našu planetu"

30.03.2012

Subotica će se u subotu, 31. marta pridružiti stotinama miliona ljudi širom sveta u globalnoj akciji Svetskog fonda za prirodu (WWF) "Sat za našu planetu" simboličnim isključivanjem dekorativnog osvetljenja na jedan sat.

„Sat za našu planetu“ je globalna kampanja u koju se uključuju pojedinici, organizacije, institucije i kompanije u celom svetu sa zajedničkim ciljem - slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i nas samih koji na njoj živimo.

Od 20.30 do 21.30 časova toga dana, biće ugašena dekorativna rasveta subotičke Gradske kuće, Gradske biblioteke, kao i svetla kapele Sv. Roke.

Cilj akcije je apel, a ujedno i opomena da razmislimo o trošenju energije, neobnovljivih resursa, o emisiji ugljen dioksida u vazduh, kao i ostalim aktivnostima kojima svakodnevno doprinosimo klimatskim promenama.

"Sat za našu planetu" je simbolična podrška borbi protiv izazivanja globalnog zagrevanja. Neka ugašena svetla na Gradskoj kući svakog od naših sugrađana podsete kako moramo biti odgovorniji prema svojoj planeti i aktivno raditi na tome da je sačuvamo. Prema tome, razmislimo šta ćemo učiniti kada se svetla ponovo upale!

Izvor: http://www.subotica.rs/sr/5573/sat-za-nasu-planetu-2

Povratak...