f Prezentacija NACIONALNE STRATEGIJA ZA APROKSIMACIJU U OBLASTI ŽIVOTNE SREDINE-EAS - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Prezentacija NACIONALNE STRATEGIJA ZA APROKSIMACIJU U OBLASTI ŽIVOTNE SREDINE-EAS

29.03.2012

Prezentacija NACIONALNE STRATEGIJA ZA APROKSIMACIJU U OBLASTI ŽIVOTNE SREDINE-EAS. Projekat koja će se održati u 10 sati u Skupštini AP Vojvodine, ul. Vladike Platona bb, Novi Sad Nacionalna strategija za aproksimaciju u oblasti životne sredine – EAS Projekat, koji finansira EU, a sprovodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, pruža podršku kapacitetima za planiranje u Ministarstvu zaduženom za životnu sredinu i drugim administrativnim organima na nivou pokrajine i lokalne samouprave.

Vlada Republike Srbije je 13.oktobra 2011.godine usvojila ovu strategije čime je uspostavljen okvir za celokupan spektar postupaka i transpozicije. Postizanje ciljeva zacrtanih u Nacionalnoj strategiji za aproksimaciju u oblasti životne sredine će zahtevati određeno vreme, stalne napore i bolju saradnju između svih strana uključenih u implementaciju ovako teških zadataka.

Primena propisa EU iz oblasti životne sredine u Srbiji neće biti ni malo laka ni jeftina niti će moći odmah da se realizuje. Uvođenje EU propisa u Srbiju ne predstavlja samo zvaničnu obavezu koju je propisao Brisel već predstavlja program za postizanje boljeg stanja životne sredine i boljeg kvaliteta života za sve građane u Srbiji.

Prezentacija ovog dokumenta se organizuje za oblasti otpadnih i pitkih voda i otpada, za koje je zaključeno da će zahtevati ulaganje najviše sredstava u procesu sprovođenja strategije.

Izvor: http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs/?p=1296

Povratak...