f Još jedna ulica sa pijaćom vodom - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Još jedna ulica sa pijaćom vodom

27.03.2012

U delu ulice Nikole Demonje, koja se nalazi blizu izvorišta vode JKP Vodovod i kanalizacija, u Subotici počela je izgradnja vodovodne mreže u dužini od 370 metara. S obzirom na to da je MZ Zorka, pored MZ Peščare, jedna od najneuređenijih komunalnih mesnih zajednica, gradska uprava želi da takav status promeni, komunalnom izgradnjom.

Stanovnci ove ulice kažu da su do sada uglavnom pili kupovnu vodu, jer im je njihova bunarska bila puna peska. Za nekoliko dana konačno će moći da piju vodu sa izvorišta koje je samo nekoliko stotina metara udaljeno od njih.

Vodovodne cevi će biti postavljene u dužini od 370 metara, koliko još fali da bi se postavile cevi do kraja ulice, koja izlazi na Zorkinu ulicu. Vrednost radova je 400 hiljada dinara, a troškove snosi Vodovod.

U vodovodu podsećaju da akcija sniženih cena za priključke traje do kraja aprila, tako da će i stanovnici ove ulice moći jeftinije nego inače da se priključe na vodovodnu mrežu. U mesnoj zajednici  kažu da za ovu godinu imaju još planova, a to je pre svega asfaltiranje ulice Proleterskih brigada.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/jo-jedna-ulica-sa-pija-om-vodom

Povratak...