f Uređuje se Dudova šuma - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Uređuje se Dudova šuma

26.03.2012

Počeli su radovi na rekonstrukciji  gradskog parka "Dudova šuma". Arhitekte Zavoda za urbanizam izradile su idejni projekat za uređenje i oplemenjivanje gradskog parka. U planu je izgradnja jezera, a prvi put će se formirati i zatvoren prostor za puštanje i kontrolisano kretanje pasa. Celokupan posao košta 30 miliona dinara, a finansira ga grad i pokrajinski sekreterijat za sport i omladinu.

Rekonstrukcija Dudove šume je počela sa uređenjem pešačke trim staze. Izvođač radova je kompanija Vojput, a prvo će se staza u dužini od 970 metara. U planu je postavljanje tartan podloge u dužini od 400 metara kvadratnih. Cena ovih radova iznosi 3,8 miliona dinara.

Idejnim projektom Zavoda za urbanizam centralno šetalište biće obogaćeno novim zasadima i urbanim mobilijarom, kao i šahovskom tablom za šah na otvorenom. Biće postavljene nove staze, kao i sportski tereni za košarku i tenis.

Pored radova na rekonstrukciji parka, sadiće se i sadnice. U planu je da se do 15. aprila zasade planirane sadnice i ukrasno šiblje. Pored toga, će biti zasađeni i topijari, zelenilo oblikovano rukom.

Rekonstrukcija Dudove šume je deo projekta koji je ove godine pokrenuo grad i okviru koga će se podići 32 nova parka. Većina radova će biti biti završena za mesec dana, kažu u Direkciji za izgradnju grada.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/ekonomija/ure-uje-se-dudova-uma

Povratak...