f Počela rekonstrukcija Izvorske ulice u Subotici - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Počela rekonstrukcija Izvorske ulice u Subotici

19.03.2012

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, pokrajinski poslanik Danijel Kovačić i direktori Direkcije za izgradnju grada i JKP „Vodovod i kanalizacija”, Josip Kovač Striko i Snežana Pejčić, obišli su danas početak radova na rekonstrukciji Izvorske ulice, od Beogradskog puta prema tržnom centru „KTC”, koja je od danas i zatvorena za saobraćaj.

Rekonstrukcijom će se rešiti dugogodišnji komunalni i saobraćajni problemi u Izvorskoj, zameniće se magistralni vodovod i postaviti novi cevovod, a uradiće se oko 90 novih parking-mesta. Radovi obuhvataju i presvlačenje asfaltom obe kolovozne trake, koje će biti razdvojene pojasom sa javnom rasvetom, kao i ozelenjavanje zapuštenih površina. Ukupna vrednost radova, uključujući i rasvetu je 25 miliona dinara. Izvođač je kompanija „Voj-put“, a rok za završetak radova je, po ugovoru, 69 dana.

Josip Kovač Striko je rekao da su radovi na premeštanju električnih vodova počeli ranije, da se trenutno radi na iskopu rova za toplovod i cevovod i da će  postavljanje toplovodne i vodovodne instalacije biti okončano za nekoliko dana.

- Paralelno uređujemo i okolni teren, za buduće parkinge i asfaltiranje. Novi izgled Izvorske omogućiće više reda u saobraćaju. Tu deonicu ćemo dovesti u normalnu saobraćajnu zonu izgradnjom traka za prestrojavanje, kako na ulazu, tako i na izlazu na Beogradski put, najavio je Josip Kovač Striko.

Snežana Pejčić je kazala da se danas počelo sa rekonstrukcijom vodovodne mreže u Izvorskoj ulici, izradom alternativnog priključka iz pravca Ulice Ivana Antunovića. Ona je rekla da će se, kasnije, pratiti dinamika radova JKP „Toplana”, jer će se vodovodna instalacija paralelno postavljati sa toplovodnom. Vrednost investicije je pet miliona dinara, podsetila je, i dodala da je četiri miliona dinara izdvojilo JKP „Čistoća i zelenilo”, a milion dinara lokalna samouprava.

Gradonačelnik Vučinić je rekao da je rekonstrukcija Izvorske ulice izuzetno značajna, jer je reč i o jednoj od najfrekventnijih ulica u gradu.

- Ovo je ulica u kojoj se nalazi glavni ulaz u Bolnicu i jasno je koliko ljudi ovuda svakodnevno prolazi. Apelujem na ljude da pokažu malo strpljenja, jer će ova rekonstrukcija upravo njima doneti najviše koristi. S druge strane, date su sugestije da se gradilište organizuje tako da bude bezbednije i da bi stepen informisanosti naših sugrađana trebalo da bude veći u smislu da bi ih trebalo obavestiti da je aktuelan stari ulaz u Bolnicu, a ne onaj iz Izvorske, na koji su navikli, istakao je Saša Vučinić.

On je naglasio kako će se rekonstrukcijom ove ulice demonstrirati zajednički rad nekoliko javnih komunalnih preduzeća i da će rekonstrukcija poboljšati uslugu u bolnici, ali i saobraćajne uslove za sve one koji dolaze u ovaj deo grada.

Izvor: http://www.subotica.rs/sr/5524/pocela-rekonstrukcija-izvorske-ulice

Povratak...