f "Sat za našu planetu" 31. marta - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

"Sat za našu planetu" 31. marta

09.03.2012

Kampanja "Sat za našu planetu" biće održana 31. marta. Svetski fond za prirodu raspisao u međuvremenu konkurs za angažovanje mladih u zaštiti životne sredine.

Svi koji su zainteresovani za volontiranje i imaju između 18 i 27 godina mogu se prijaviti slanjem biografije i motivacionog pisma na serbia@wwfdcp.org do 10. marta. Poželjno je da kandidati imaju iskustvo u zaštiti životne sredine i ekologiji, u radu sa udruženjima građana i organizaciji događaja ili kampanja, kao i da budu slobodni od 12. marta do 1. aprila kako bi radili u kampanji "Sat za našu planetu". To je globalna akcija u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i biznisi, kako bi poslali poruku da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i ljudi (više informacija na wwf.panda.org/serbia i www.earthhour.org).

Akcija "Sat za našu planetu" u Srbiji je prvi put organizvana 2009. godine, a broj gradova i opština koje podržavaju akciju neprestano raste. Globalnoj akciji se 2011. godine u Srbiji pridružilo više od 40 gradova i opština, a u svetu oko 5.200 gradova iz 135 zemalja.

Izvor: Izvor : http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/sat-za-na-u-planetu-31-marta

Povratak...