f Još mesec dana za slanje foto i video radova na Onlajn Reciklarnicu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Još mesec dana za slanje foto i video radova na Onlajn Reciklarnicu

06.03.2012

Ostalo je još mesec dana do zatvaranja konkursa Onlajn Reciklarnica do kada će mladi od 15 do 30 godina moći da pošalju fotografije i video radove o reciklaži putem sajta Zelene inicijative, u rubrici Onlajn Reciklarnica. Do sada je pristigao veliki broj kvalitetnih radova, a najbolji će na kraju konkursa biti nagradjeni vrednim nagradama u duhu zdravog životnog stila i očuvanja životne sredine.

Na fotografijama koje su mladi do sada poslali prikazan je veliki broj primera loše prakse u upravljanju otpadom. Istovremeno, mladi su pokazali i želju da se kroz konkretne akcije i sami utiču na rešavanje problema koje su uočili. Poslata fotografija o smeću pored železničke pruge koja vodi do Kikindskog mlina, podstakla je jednog od lokalnih reciklažnih operatera da postavi kavez za PET ambalažu upravo na mestu zabeleženom na fotografiji.

Video porukom da reciklirajući optad svako od nas može uraditi nešto korisno za sebe i svoj kraj, proslavljeni plivač Milorad Čavić podržao je Zelenu inicijativu i pozvao mlade da učestvuju na konkursu Onlajn Reciklarnice i time ukažu na problem koji uoče u svojoj lokalnoj sredini u vezi sa upravljanjem otpadom i reciklažom.

Sve fotografije i video radovi, do sada poslati na Onlajn Reciklarnicu, mogu se videti na sajtu Zelene inicijative. Konkurs, koji je pokrenuo Evropski pokret u Srbiji u okviru kampanje Zelene inicijative, biće otvoren do 31. marta 2012. godine, nakon čega će biti izabrani najbolji radovi u obe kategorije, a završna svečanost i dodela nagrada biće priređena na otvorenom prostoru po utvrđivanju dobitnika nagrada.

Izvor: http://zelenainicijativa.rs/jos-mesec-dana-za-slanje-foto-i-video-radova-na-onlajn-reciklarnicu

Povratak...