f Eko kviz - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Eko kviz

05.03.2012

Osnovna škola „Ivan Milutinović“ bila je domaćin ovogodišnjem eko kvizu „Lijepa naša“. Radi se o državnom ekološkom takmičenju Republike Hrvatske, u kojem pravo učešća imaju i učenici koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini. Na takmičenju je učestvovalo 11 ekipa osnovnih i srednjih škola iz Subotice i Podunavlja.

 Eko kviz „Lijepa naša“ se kod nas održava po peti put. Učesnici kviza su deca koja pohađaju osnovne i srednje škole, ukupno njih 44, iz Subotice i Podunavlja. Svaka ekipa ima po 4 člana, mešovito iz osnovne i srednje škole. Takmičenje se sastoji iz 3 dela: pismenog, usmenog i prezentacije koja treba da pokaže upotrebnu vrednost savladanog gradiva.

Jedan od suorganizatora eko kviza je i Hrvatsko nacionalno veće. Na teritoriji subotičke opštine oko 300 dece uči hrvatski jezik, bilo da pohađa nastavu na hrvatskom jeziku, ili ga uči kao izborni predmet. Svi oni imaju pravo učešća u ovom kvizu.

Pobednici eko kviza „Lijepa naša“ nastupiće na državnoj smotri u Republici Hrvatskoj. Među njima će biti i predstavnici subotičkih škola koji su danas bili najbolji u poznavanju ekologije.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/eko-kviz

Povratak...