f Ekološki lideri iz četiri zemlje u Subotici - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ekološki lideri iz četiri zemlje u Subotici

22.02.2012

U Srednjoj Politehničkoj školi mladi eko lideri iz Portugala, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije održali su prezentaciju o ekološkim  problemima. Cilj prezentacije je bio da se podigne ekološka svest učenika o problemima u prirodi i na koji način mogu da se reše.  Prezentacija je održana u okviru projekta “Mladi u akciji”, a organizator je subotička nevladina organizacija “Know How”.

Ekološki aktivisti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Portugala održali su predavanje učenicima Politehničke škole. Ideja je bila da se kod mladih probudi interes za očuvanjem životne sredine i kako da mladi stečena znanja primene u svakodnevnom životu.

Trening "Mladi u akciji" ima za cilj da podstakne mlade aktiviste iz oblasti ekologije da postanu vođe za poboljšanje okoline u svojim organizacijama i zajednicama. Teme treninga su komunikacijske i organizacione veštine, lobiranje,podizanje samosvesti i ekološke svesti. Iz četiri zemlje učestvuje 22 polaznika.

Pored praktičnog i teorijskog dela učesnici su imali priliku i da se upoznaju sa radom Zoološkog vrta na Paliću, kao i da putem gritera, neformalnih turističkih vodiča upoznaju Suboticu. Trening se završava u petak.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/ekolo-ki-lideri-iz-etiri-zemlje-u-subotici

Povratak...