f Čuvajte glavu – padaju sneg i ledenice s krovova! - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Čuvajte glavu – padaju sneg i ledenice s krovova!

16.02.2012

Čuvajte glavu – padaju sneg i ledenice s krovova! Komunalna policija je obeležila čak 40 lokacija u gradu na kojima sneg i ledenice prete da se nekom obruše na glavu ili pod noge. Građani su u obavezi da sami skidaju sneg i led sa svojih krovova, a ako to nije izvodljivo, u pomoć priskaču vatrogasci i alpinisti.

Temperatura blizu nule, sunce i jak vetar naterali su danas Subotičane da uzdignute glave šetaju po gradu. Zbog snega i leda koji zahvaljujući pomenutoj kombinaciji vremenskih prilika padaju sa krovova na trotoare, ili u našem slučaju – posred kamere.

Sedam patrola Komunalne policije je stalno na terenu. Po pitanju snega i leda koji preti sa krovova najugroženiji je centar grada, pošto je i najprometniji, a na 40 lokacija u gradu su postavljene žute trake sa natpisom “opasnost”. Vlasnici objekata su u obavezi da uklanjaju taj sneg i led sa svojih krovova i terasa, a tamo gde to nije moguće u pomoć priskaču vatrogasci i alpinisti.

Građanima se preporučuje da izbegavaju lokacije koje su obeležene žutim trakama.

Ukoliko sneg i ledenica na vašim krovovima predstavljaju opasnost, pozovite Komunalnu policiju putem telefona na broj 626 – 988. Oni su u mogućnosti da Vam obeleže prostor žutim trakama, kako bi komšije bile bezbedne dok skidate sneg i led. Juče je bilo deset takvih poziva.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/uvajte-glavu-padaju-sneg-i-ledenice-s-krovova

Povratak...