f Rekonstrukcija Dudove šume počeće na proleće - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Rekonstrukcija Dudove šume počeće na proleće

17.01.2012

Rekonstrukcija gradskog parka “Dudova šuma” počeće na proleće. Arhitekte Zavoda za urbanizam izradili su  idejni projekat za uređenje i oplemenjivanje gradskog parka.U planu je izgradnja jezera, a prvi put će se formirati i zatvoren prostor za puštanje i kontrolisano kretanje pasa. Celokupan posao košta 30 miliona dinara, a finansira ga grad i pokrajinski sekreterijat za sport i omladinu.

Idejnim projektom Zavoda za urbanizam centralno šetalište biće obogaćeno novim zasadima i urbanim mobilijarom, kao i šahovskom tablom za šah na otvorenom. Trim staza će biti rekonstruisana i presvučena tartan podlogom u dužini od jednog kilometra. Biće postavljene nove staze, kao i sportski tereni za košarku i tenis.

Dudova šuma više nije sinonim za ono što je nekada bila. Kada se podigla bio sađen uglavnom dud kako bi se proizvodila svila, ali vremenom duda je bilo sve manje i sađene su neke druge vrste drveća. U planu je da se ponovo zasadi  dud, ali i druge sadnice koje su prikladne za održavanje.

Nosilac posla je subotička Čistoća koja će da raspiše tender za izradu glavnog projekta, dok će Zavod za urbanizam da izda lokacijsku dozvolu. Radovi bi trebalo da počnu u martu i da završe za dva meseca. Rekonstrukcija Dudove šume je deo projekta koji je ove godine pokrenuo grad i okviru koga će se podići 30 novih parkova.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/rekonstrukcija-dudove-ume-po-e-e-na-prole-e

Povratak...