f Mladi izviđači iz Tavankuta - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Mladi izviđači iz Tavankuta

10.01.2012

Juče u Osnovnoj školi “Matija Gubec” u Tavankutu dodeljene su diplome mladim izviđačima koji su uspešno završili Kurs za vodnike. Svake godine  se u jednoj od osnovnih škola u Subotici održava zimski kurs za izviđače i ove godine je to bilo u Tavankutu. Pored diploma, podeljene su zahvalnice, značke i plakete mnogobrojnim istaknutim izviđačima, gradu, školama Crvenom krstu, Pokretu gorana Subotice i kompaniji “Vojput”.

Dragomir Baraković je učenik šestog razreda OŠ “Matija Gubec”. Uvek je želeo da bude izviđač i kroz sedmodnevno druženje sa svojim vršnjacima naučio je pored osnovnih veština nešto više o i toleranciji i multikulturalnosti.

Domaćin ovogodišnjeg kursa za vodnike bila je škola u Tavankutu. Ukupno je bilo 18  mladih izviđača koji pohađaju šesti i sedmi razred. Đaci su podeljeni u tri voda i to: ljubičice, guštere i orlove i međusobno su se takmičili u raznim izviđačkim disciplinama. Učenici su imali priliku da saznaju šta znači biti izviđač i kako da prenesu svoje znanje vršnjacima. Učesnike su obučavali članovi odreda izviđača Subotice i Bečeja.

Učesnicima zimskog kursa za vodnike dodeljene su diplome, a kratak program je upriličen i povodom 100 godina rada i postojanja Saveza izviđača Srbije. Članovi  Odreda izviđača Subotice “Spartak” dodelili su razna priznanja članovima i prijateljima organizacije koji su ih pomagali. Pohvalnice pored nekoliko osnovnih škola dobili su grad, Crveni krst, kompanija Vojput i Pokret gorana Subotice.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/mladi-izvi-i-iz-tavankuta

Povratak...