f Otvoren 12. NLB Organic konkurs, rok za prijavu 2. maj 2023. - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Otvoren 12. NLB Organic konkurs, rok za prijavu 2. maj 2023.

27.03.2023

NLB Komercijalna banka je raspisala 12. Organik konkurs  u okviru koga je opredeljeno  dva i po miliona dinara za  najbolje projekte proizvodnje, prerade, ali i prodaje organske hrane i proizvoda,  koji će biti otvoren do 2. maja.

Pored glavne nagrade u iznosu od milion dinara za najbolji projekat organske proizvodnje ili prerade, NLB Komercijalna banka dodeliće i tri specijalna priznanja, sa ciljem da podstakne snažnije uključivanje mladih i žena u održiv način proizvodnje, kao i prodaju organskih proizvoda iz Srbije. Banka će ove godine po prvi put sa po 500.000 dinara nagraditi najbolji projekat organske proizvodnje u kategoriji žena, kao i mladih do 40 godina starosti. Istim iznosom stimulisaće i uslužni, odnosno ugostiteljski objekat (restoran, kafić, maloprodajni objekat, hotel i sl.), koji u svojoj ponudi ima najmanje jedan proizvod organskog porekla iz Srbije, za koji je potrebno dostaviti sertifikat o poreklu.

Uz njih, pravo učešća imaju svi poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom, koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje.

Prijave se mogu dostaviti elektronskim putem na organic@nlbkb.rs sa naznakom „Prijava za 12. Organic konkurs”. Više informacija dostupno je na sajtu NLB Komercijalne banke: https://www.nlbkb.rs/poljoprivreda/nlb-organic-konkurs

Izvor: https://serbiaorganica.info/otvoren-12-nlb-organic-konkurs-rok-za-prijavu-2-maj-2023/

Povratak...