f Osma sednica Odbora za zaštitu životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Osma sednica Odbora za zaštitu životne sredine

11.01.2023

Na sednici Odbora za zaštitu životnu sredine, održanoj 11. januara 2023. godine, članovi Odbora razmotrili su informacije o radu Ministarstva zaštite životne sredine za period maj- jul 2022. godine i za period avgust-oktobar 2022. godine. Informacije o radu za pomenute periode obrazložila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Upoznala je članove Odbora sa sprovedenim normativnim i programskim aktivnostima u izveštajnom periodu. Istakla je da je u periodu od maja do oktobra 2022. godine doneto više pravilnika, potpisano niz uredbi i sporazuma koji se tiču oblasti zaštite životne sredine. Usvojen je akcioni plan za sprovođenje Programa upravljanje otpadom i Republici Srbiji za period od 2022. do 2024. godine. Osvrnula se i na kapitalne projekte, istakavši da su u izveštajnom periodu potpisani ugovori sa 37 jedinica lokalnih samouprava, za 42 projekta. Nakon iscrpnog izveštaja i diskusije koja je usledila, članovi Odbora prihvatili su informacije o radu Ministarstva zaštite životne sredine za period maj- jul 2022. godine i za period avgust- oktobar 2022. godine.

Sednici su prisustvovali i državni sekretari u Ministarstvu zaštite životne sredine Sara Pavkov, Sandra Dokić, Aleksandar Dujanović i pomoćnik ministra Aleksandra Imširagić Đurić, kao i direktor Agencije za zaštitu životne sredine Stefan Simeunović.

 Sednici je predsedavao predsednik Odbora Aleksandar Jovanović, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Milimir Vujadinović, Dušan Radojević, Dalibor Šćekić, Darko Jovanović, Marko Mladenović, Dejan Bulatović, Radomir Lazović, Milan Glušac, Jasmin Hodžić, prof. dr Branimir Jovančićević, Dušan Marić, prof. dr Đorđe Pavićević, Marijan Rističević, Zoran Stojanović i Dragana Rakić.

Izvor: http://www.parlament.gov.rs/Osma_sednica_Odbora_za_za%C5%A1titu_%C5%BEivotne_sredine.46280.941.html

Snimak je dostupan na https://www.youtube.com/watch?v=H0-sAJLwxH4

Povratak...